KABAK TARATOR SALATA
KABAK TARATOR SALATA
MALZEMELER
- 1 kg kabak
- 1 demet dere otu
- 2 yemek kaşigi un ve tuz
- Sivi sag
- Yogurt ve mayonez
Yapılışı
Kabakları guzelce yikayalim. Kabuklarini soymadan rendeleyelim . Tavaya biraz sivi yag koyup
rendeledigimiz kabaklarin suyunu sikarak tavaya alalim ve soteleyelim. Sotelenen kabaklarin uzerine 2 kaşik un serpelim ve biraz da unla cevirelim.
Burada un koymamizin sebebi kabagin fazla suynu cekecek ve daha guzel kavrulacak.
Zaten kabağı rendeledikten sonra tavaya koyarken sıkmamızın sebebi de bu.Kabak çok su bırakıyor.Eğer suyunu sıkmadan tavaya direk alırsak malesef pişme esnasında çorba gibi olur.Çok su verir.Sıkarak koyduğumuzda az su bırakır, onu da unla yok etmiş oluyoruz.
Kavrulan kabaklarımızı bir kenara alıp soğumaya bırakalım.Bu sırada sarımsaklı yoğurdu hazırlayalım.İsteyen mayonez, isteyen süzme yoğurt kullanabilir.Dere otunu doğrayıp yoğurdun içine katalım biraz da yoğurda tuz ekleyelim.Çünkü kabağa tuz atmamıştık.Bu sebeple yoğurda koyuyoruz.Soğuyan kabağımızı yoğurtla karıştırıp servisten önce 1 saat kadar buz dolabında tutuyoruz.Hem dinlenmiş oluyor hem de hazir.



