KIRMIZI PANCARLI PIRINÇ SALATASI
KIRMIZI PANCARLI PIRINÇ SALATA
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- havuç
- bezelye
- mısır
- 2 adet orta boy pancar ve havuç
- dere otu
- maydanoz
- yeşil soğan
- 1,5 limon suyu
- karabiber
- pul biber
- tuz
Yapılışı
Öncelikle pirinci aynı pilav gibi biraz sıvı yağini koyarak pişirelim. Bu işlemi uzerine sonradan yağ eklememek için yapiyoruz. Pirinc pistikten sonra tane tane olmasina ozen gosterin . Pilav soguduktan sonra hamanlayacaginiz kabin icine alin .Yeşillikleri incecik doğrayın,havucu ve turşuyu da küçük küpler halinde doğrayın,pancarı rendeleyin,bezelyeyi ve mısırı da katın,biraz baharatlarını ekleyin,limonu sıkın ve şöyle bir harmanlayın.Tuzuna bakın damak zevkine göre tuzunu da ayarlayın.


